jueves, 11 de junio de 2009

BEIREN

Hemen ikus ditzakezue Beireko egonaldiaren argazkiak.
Disfrutatu, ea zuen gustokoak diren.
Aquí podéis ver las fotos de la excursión a Beire.
A ver si os gustan

ÑAM ÑAM OGI PASTELA JAN

Egun hauetan "Martin Txiki"ren istorioa ezagutu dugu . Gure laguntxo bizi zen garaian Basajaunek bakarrik zeukaten garia eta ez zioten inori ematen; horregatik jendeak ezin zuen ogia jan. Baina Martin Txiki basajaunei garia lapurtzea lortu zuen. Diotenez horri esker, gaur egun, ogi goxoa jan dezakegu. Ogigintzaren inguruan zenbait gauza gehiago ikasi ondoren, praktikara eraman genituen.
Nola? ZABALA okindegira jaonez. Han Alejandrok ogia nola egiten den erakutsi zigun. Gainera guk ere ogia egiteko aukera izan genuen. Hemen ikus dezakezue nola ibili ginen.
Eskerrik asko Alejandro.


Esto días hemos conocido la historia de "Martin Txiki". En la epoca en que vivó nuestro amigo, sólo los Hombres del bosque tenían trigo y no le daban a nadie, por eso la gente no podía comer pan. Martin Txiki, consiguió robarles unos granos de trigo y según dicen gracias a ello, hoy en día podemos comer ese pan tan rico. Unos días mas tarde, llevamos a la práctica todo lo aprendido sobre la fabricación del pan, ¿Como? visitando la panadería ZABALA. Aquí Alejandro, nos explicó y nos enseñó como se hacia el pan. Para finalizar la visita tuvimos oportunidad de hacer cada uno nuestro propio bollo de pan. Lo pasamos de maravilla. Muchas gracias Alejandro.