jueves, 23 de marzo de 2017

NEGUTEGIA



Gelan, negutegi txiki bat prestatu dugu, kartulina eta plastikozko poltsak erabiliz. Babarrun ale batzuekin ea zer gertatzen den ikusiko dugu. Kontatuko dizuegu.
 Hemos hecho un invernadero de ventana con cartulina y bolsas de plástico. Vamos a ver que ocurre con unas semillas de alubia 


Babarrun ale batzuk izan ditugu gau osoa uretan. Hurrengo egunean zukaldeko papera busti eta han babarrunak jarri. 
Hemos tenido unas semillas de alubia toda la noche en agua. 
Al día siguiente hemos mojado papel de cocina y hemos puesto las alubias encima.












 Gero poltsetan sartu, poltsak itsi eta kartulinazko negutegian itsatsi ditugu.
Luego las hemos metido en las bolsas, las hemos cerrado y las hemos pegado en el invernadero de cartulina
 






 Bukatzeko, negutegia gelako leihoetan itsatsi dugu eta......
Kontatuko dizuegu zer gertatzen den babarrun aleekin. 
Al final, hemos pegado el invernader en las ventanas de nuestra clase y... 
Ya os contaremos que pasa con las alubias.
 






JANARIAK



Gaur dilistak, arroza eta fideoekin oso fitxa polita egin dugu.
 Hemos hecho una ficha muy chula con lentejas, arroz y fideos

viernes, 17 de marzo de 2017

ZITRIKOEN DASTAKETA




" Eguneroko janariak " da orain lantzen ari garen gaia. Anibalek ekarritako zitrikoen dastaketa egin dugu gelan.
Dastaketa egin baino lehen zitriko desberdinen ezaugarriak ikusi genituen eta Anibalek haien izenak erakutsi zizkigun. Bukaeran guztiak dastatatu genituen eta zapore desberdinak zituztela konturatu ginen ( goxoa, garratza, mingotsa...)
Eskerrik asko Anibal.

En clase hemos hecho una degustación con los cítricos que nos trajo Anibal.
Antes de empezar con la degustación, vimos las diferentes características de las frutas y Anibal nos enseñó el nombre de los cítricos. Para finalizar probamos todos los cítricos y nos dimos cuenta que tenían distintos sabores ( dulce, amargo, acido...)
Muchas gracias Anibal.